Nieuws

  Monique Reenaers en Brenda Aendekerk, specialisten Technologische Innovatie bij het Wit-Gele Kruis Limburg, zijn vanuit hun functie betrokken bij innovatietrajecten binnen het WGK.

  ‘Beeldbellen draagt bij aan continuïteit en flexibiliteit van zorgverlening’ 

  Monique Reenaers en Brenda Aendekerk, specialisten Technologische Innovatie bij het Wit-Gele Kruis Limburg, zijn vanuit hun functie betrokken bij innovatietrajecten binnen het WGK.
  In dit interview vertellen ze hoe dit in zijn werk gaat en over hun ervaringen met videoconsults. Ook delen ze de bevindingen van een onderzoek dat ze onder medewerkers van het WGK hebben uitgevoerd m.b.t. e-health.

  Health Revolution Barcelona

  Health Revolution Congress in Barcelona

  Bezoek ons ​​op het Health Revolution Congress in Barcelona op 17 mei en ontdek de toekomst van de gezondheidszorg! We presenteren de meest revolutionaire tool waarmee zorgprofessionals videoconsultaties kunnen houden en altijd en overal contact kunnen houden met patiënten. De geavanceerde functies van onze software, zoals real-time vertalingen en Lees meer chats, bieden een allesomvattende oplossing voor de moderne gezondheidszorg.

  Milan Tjioe Webcmconsult beeldschermzorg

  Milan Tjioe: ‘Beeldschermzorg heeft zichzelf dubbel en dwars bewezen’

  Milan Tjioe is sinds 2009 dermatoloog in het Bravis ziekenhuis, waar hij ook CMIO was. Door een artikel over beste klinieken in Elsevier, waarbij de dermatologie afdeling van het ziekenhuis als beste uit de bus kwam, wisten mensen met huidproblemen uit heel Nederland Tjioe en zijn collega’s te vinden. Maar vanuit Groningen is het een behoorlijk stuk rijden naar Bergen op Zoom en videoconsulten boden uitkomst.

  logo Zorgvisie Blog Bert van Gerwen

  E-health in de voetsporen van e-commerce

  Kunnen we e-health vergelijken met e-commerce? Bert van Gerwen van Webcamconsult doet het in zijn nieuwe blog op Zorgvisie. Hij vertelt over zijn tijd bij KPN Multimedia, toen e-commerce nog opkomende was en maakt de balans op nu hij als CEO van Webcamconsult in de e-health actief is. Hoe is het de e-commerce vergaan, waar staat e-health nu en wat moet er gebeuren voor een rooskleurige toekomst wat betreft digitale zorg.

  Lees verder

  persistent chat webcamconsult

  Doorlopende veilige chat tussen zorgt voor verbreding beeldschermzorg

  Het betaalbaar houden van zorg heeft voor een enorme digitaliseringsslag in de zorgsector geleid. Ziekenhuizen, klinieken en andere zorgverleners zijn en masse gebruik gaan maken van de mogelijkheden die digitale zorgaanbieders bieden. Beeldschermzorg heeft er in de pandemie voor gezorgd dat zorg online door kon gaan. Door stijgende kosten blijkt het nu ook het antwoord op het betaalbaar houden van zorg.

  dashboard Drimpy pgo ingtegratie Webcamconsult

  Ruud van Eijk, Drimpy over koppelingen en de opkomst van de PGO

  Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO) specialist Drimpy heeft een koppeling gemaakt met het beeldscherm zorgplatform van Webcamconsult. Hiermee faciliteren beide organisaties zowel zorgvragers als zorgaanbieders. Doel van de samenwerking is om actuele gezondheidsdata van zorgconsumenten vanuit Webcamconsult zichtbaar te maken binnen de Drimpy PGO. Webcamconsult ging hierover in gesprek met Drimpyfier Ruud van Eijk.  

  Interview met Edwin Kruitbosch van RawWorks: “Met een API kun je integreren met elk gewenst platform”

  Met een API kun je integreren met elk gewenst platform

  Interview met Edwin Kruitbosch van RawWorks

  RawWorks is een IT bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in verschillende sectoren waaronder de zorg. Verbondenheid, Energie en Humor zijn de kernwaarden van het bedrijf en beschrijven het DNA. Vanuit de 3 ‘tribes’: Digital, Cloud en Workspace werken de specialisten van RawWorks samen om hun relaties te ondersteunen. Vanuit de zorg horen wij regelmatig dat integratie een probleem is. Nu waren wij benieuwd hoe een integratiespecialist hierover denkt. Zijn er inderdaad grenzen aan wat mogelijk is met IT of is the sky the limit?

  telegeneeskunde Belgie Webcamconsult

  Telegeneeskunde vanaf 1 augustus permanent vergoed in België

  Beeldschermzorg valt ook onder de nieuwe regeling voor Telegeneeskunde.

  Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering in België heeft een artikel gepubliceerd waarin het instituut aangeeft dat er een nieuwe terugbetalingsregeling ingevoerd wordt op 1 augustus betreffende ‘raadpleging op afstand door artsen’.

  webpages webpaginas webcamconsult

  Eigen webpagina's mogelijk in Webcamconsult

  Vanaf mei 2022 kunt u webpagina's publiceren met Webcamconsult. Met onze webpagina's kunt u nog eenvoudiger communiceren met uw patienten en alle functionaliteiten eenvoudig benutten. Zo staat bijvoorbeeld het online inloopspreekuur al voor u klaar!
  Webcamconsult biedt binnen het abonnement steeds meer functies. Deze worden toegevoegd aan ons online zorgplatform zonder dat u hier extra voor hoeft te betalen.

   

  Dashplus beelschermzorg Webcamconsult Sofie Saelraeve

  dashplus over de toekomst van digitale zorg in België

  Beeldschermzorg is de zorginnovatie die overal wordt geïmplementeerd. Niet alleen Nederland, maar ook België is bezig met een opmars in e-health. Het adviesbureau dashplus helpt bedrijven in de zorgsector met vernieuwingen als digitale zorg en maakt de opmars van dichtbij mee. In een persoonlijk gesprek met oprichter van dashplus, Sofie Staelraeve komen we meer over het bedrijf en de stand van zaken in België te weten. Ook waren we benieuwd hoe Nederland zich verhoudt tot de Belgische zorginnovaties. 

  Drimpy implementeert Webcamconsult binnen Drimpy PGO

  Drimpy implementeert Webcamconsult binnen Drimpy PGO

  Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO) specialist Drimpy heeft een koppeling gemaakt met het beeldscherm zorgplatform van Webcamconsult. Hiermee faciliteren beide organisaties zowel zorgvragers als zorgaanbieders. Doel van de samenwerking is actuele gezondheidsdata van zorgconsumenten vanuit Webcamconsult zichtbaar te maken binnen de Drimpy PGO. 

  realttime vertalen Webcamconsult, dame achter scherm

  Realtime vertalen in de zorg tijdens videoconsult

  De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat beeldschermzorg enorme stappen heeft gemaakt op het gebied van acceptatie en implementatie onder zowel behandelaren als patiënten. Door de aanhoudende druk op de zorg en de onvoorspelbare coronamaatregelen zijn veel zorgorganisaties overgegaan op het verlenen van hybride zorg. Hierbij worden patiënten zowel in levende lijve als via een videoconsult ondersteund. Vanaf heden is dat ook mogelijk als behandelaar en patiënt elkaars taal niet spreken. 

  5 tips beeldschermzorg

  Vijf tips voor betere beeldschermzorg

  Een online vergadertool is niet te vergelijken met geavanceerde gespecialiseerde beeldschermzorg applicaties. De mogelijkheden die dit soort zorgplatformen bieden zijn gemaakt voor en door de zorg. Alles is ontworpen om de behandelaar en patiënt het videoconsult te laten ervaren als een fysieke afspraak. Sterker nog, in veel gevallen overstijgt een online videogesprek de mogelijkheden van een afspraak op locatie. In dit artikel gaan we in op een aantal mogelijkheden die betere digitale zorg mogelijk maakt. Al deze mogelijkheden zijn terug te vinden in het online zorgplatform van Webcamconsult.

  Joanna Bessert-Nettelbeck van online zorgplatform The Helpnet

  Webcamconsult helpt The Helpnet adviseurs

  Interview met Joanna Bessert-Nettelbeck van internationaal online zorgplatform The Helpnet

  Vanaf september 2020 werken The Helpnet en Webcamconsult samen. Joanna Bessert-Nettelbeck is de bevlogen oprichtster van het internationale online zorgplatform en heeft als doel jaarlijks minimaal 10.000 cliënten te helpen, vooral preventief. Dit doet ze samen met psychotherapeuten en zorgcoaches over de hele wereld.

  online amaneseformulier

  Anamneseformulier en online vragenlijsten voorafgaand aan videoconsult

  Het is nu mogelijk om uw patiënten bij een uitnodiging voor een videoconsult een vragenlijst, zoals een anamneseformulier voor te leggen. Via menu-item 'Vragenlijsten' kunt u formulieren aanmaken, wijzigen en verwijderen. Voor deze formulieren zijn verschillende soorten velden beschikbaar, zoals bijvoorbeeld het uploaden van afbeeldingen. Standaard stellen wij een uitgebreid anamneseformulier beschikbaar. Deze kan als template dienen. Bij het plannen van een afspraak kunt u kiezen welke vragenlijsten door de patiënt moeten worden ingevuld.

  Webinar Beeldbellen in de zorg, tafel met sprekers

  Impressie Webinar Medify & Webcamconsult: ‘beeldbellen in de zorg '

  7 december was het zover. Na maanden van voorbereiding ging ons webinar over de implementatie van beeldbellen in de zorg live. Via een online stream volgden geïnteresseerden uit de zorg de gesprekken die uitgezonden werden vanuit de studio van Medify in Amsterdam.
  Centraal thema hierbij was: hoe haal je als zorgorganisatie technische en organisatorische drempels weg bij de implementatie van beeldschermzorg.

  Webinar Beeldbellen in de zorg 7 december 2021

  7 December Webinar: Beeldbellen in de zorg eenvoudig gemaakt

  Hoe haal je de technische en organisatorische drempels weg voor de introductie van beeldschermzorg? Een videoconsult is vast onderdeel geworden in het zorgproces. Maar hoe richt je als ziekenhuis het organiseren van beeldschermzorg zo in, dat zowel de behandelaar als patiënt dit als positief ervaart? Op 7 december, vanaf 15:00 uur krijgt u alle praktische informatie hierover! Lees verder

  Webcamconsult en Visma Verzuim gaan partnership aan

  Webcamconsult en Visma Verzuim gaan partnership aan

  Met ingang van mei 2021 gaan Visma Verzuim en Webcamconsult een partnerovereenkomst aan. Visma Verzuim en Webcamconsult gaan samenwerken op het gebied van een integratie van Webcamconsult in de Visma Verzuim-applicaties. Met Webcamconsult kunnen klanten van Visma Verzuim via de applicatie van Webcamconsult online videoconsulten inplannen en houden.

  Nieuwe versie Webcamconsult

  Webcamconsult is  17 juli 2021 live met een nieuwe versie, boordevol uitbreidingen en verbeteringen!

  1. Uitnodigingen en herinneringen nu ook sms
  2. Uitbreiding video instellingen, met o.a. de mogelijkheid om de achtergrond te blurren of vervangen
  3. Upgrade naar Ruby on Rails 6 (update framework). Verbeterde security en geheugen, met als bijkomend voordeel; meer snelheid
  4. Update Webcamconsult iOS app noodzakelijk!
  5. Foutmeldingen en API
  6. Specifieke punten voor beheerders
  7. Specifieke punten voor ontwikkelaars 

  Bart DEgryse over diabeteszorg

  Beeldschermbellen bij diabeteszorg

  Bart Degryse, Innovatie Manager bij Wit-Gele Kruis West- Vlaanderen over implementatie van beeldschermzorg

  Niet alleen in Nederland is het afgelopen jaar de digitale zorg via Webcamconsult enorm toegenomen. In 2020 was het aantal gevoerde webcamconsulten in het buitenland al gestegen tot 19% van het totale aantal gesprekken. In 2021 is dit verder doorgegroeid naar 25%. 

  Eva van Katwijk-Leemans, projectleider digitale innovatie videoconsult bij Meander Medisch

  Videoconsult is nu integraal onderdeel van het zorgproces

  Afgelopen jaar nam de druk op de zorg door Covid-19 enorm toe. Om het zorgpersoneel te ontlasten en de kans op besmetting te verkleinen, is onderzocht hoe het zorgproces beter kan verlopen. Ook Meander Medisch Centrum in Amersfoort...

  Webcamconsult BV gebruikt alleen technische en functionele cookies. En analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy.