Handleiding Webcamconsult

    Deel 1: algemeen

    U heeft een abonnement afgesloten voor een of meerdere gebruikers voor bepaalde periode (maximaal een jaar, met mogelijkheid verlenging). De persoon die het abonnement heeft afgesloten zal als eerste toegang hebben tot het online systeem en is daarbij organisatiebeheerder.

    Deze handleiding geeft u inzicht in de beheerfuncties van webcamconsult via de PC of tablet, met een normale internetbrowser. Voor het online spreekuur van webcamconsult kunt u naast uw PC ook uw tablet of smartphone (iOS/Android) gebruiken.Voor behandelaars is het soms handig om de Webcamconsult app te gebruiken (alleen voor Apple iOS).  De app is beperkt in functionaliteit en is puur voor de behandelaar om zelf afspraken in zijn/haar agenda te zien, eventueel zelf nog afspraken te boeken (u kunt geen cliënten aanmaken) en verder het online spreekuur te houden.

    Support

    Mocht u na raadpleging van deze handleiding toch nog vragen hebben, neem dan contact op via ons online support systeem.

    1. Toegang

    U opent uw internetbrowser (bv Chrome, Firefox, Edge, Internet Explorer 11+) en gaat naar: https://app.webcamconsult.com

    U klikt op "inloggen" en komt dan op een algemeen inlogscherm, waar u kunt inloggen met de aan u verstrekte inloggegevens. Uw eigen organisatiebeheerder kan medewerkers aanmaken. Direct na aanmaken wordt er een wachtwoordmail gestuurd naar de medewerker. Deze mogelijkheid is 24 uur geldig.
    Heeft u uw wachtwoord  niet (meer) of bent u te laat met eerste keer inloggen dan kunt u klikken op "Wachtwoord vergeten" waarna u een nieuw wachtwoord kunt aanmaken. U kunt zich ook melden bij uw beheerder binnen uw organisatie, die kan een nieuwe wachtwoordmail versturen. Gebruikt u een Mac dan bevelen wij Chrome aan als browser.

    2. Dashboard

    Nadat u bent ingelogd komt u op het dashboard scherm. Hier vindt u naast het menu enige blokken met belangrijke informatie. U kunt rechtboven kiezen uit meerdere talen voor de applicatie (maart 2022: tien talen).

    3. Menu

    Het menu is afhankelijk van het abonnement dat u heeft gekozen. In dit document laten wij een standaardversie zien met 5 medewerkers, waarbij er sprake is van onderscheid in rollen:

    - organisatiebeheerder
    - afdelingsbeheerder
    - behandelaar

    De organisatiebeheerder is beheerder van uw Webcamconsult systeem en maakt afdelingen en gebruikers aan. De afdelingsbeheerder (meestal secretaresse) registreert cliënten. maakt afspraken, chat eventueel met clienten/patienten en kan dienstmededelingen invoeren. De behandelaar of consulent is in het algemeen de arts of consulent die het online spreekuur doet, en in voorkomende gevallen ook zelf cliënten afspraken en chatberichten beheert. Dit zal altijd het geval zijn indien er sprake is van het 1 – gebruikers abonnement. Aan de linkerkant ziet u een overzicht van de beheerfuncties die voor u beschikbaar zijn.

    3.1. Vandaag

    Dit is het openingsscherm na inloggen met rechts een drietal vensters:

    • Mijn afdelingen: met vermelding bij welke afdeling u bent ingedeeld
    • Afspraken: welke afspraken voor vandaag gepland staan
      Indien u op de knop "Afspraak toevoegen" klikt dan kunt u direct een nieuwe patiënt en afspraak invoeren. Als cliëntnummer gebruikt u het nummer waaronder de patiënt of cliënt ingeschreven is in uw eigen dossier
    • Actieve dienstmededelingen: Hier worden de actieve wachtkamer meldingen getoond voor wachtende patiënten/cliënten in uw online wachtkamer.
    • Statusmeldingen: hier treft u actuele statusmeldingen aan m.b.t. de clouddienst. Ook wordt hier informatie verstrekt over nieuwe versies. 

    In de bovenbalk ziet u nog enkele veel gebruikte menu items. U ziet bovenin meteen hoeveel mensen in de wachtkamer zitten en tevens hoeveel nieuwe chatberichten er zijn.

    De switch naast 'spreekkamer' laat zien of u beschikbaar bent voor inloopspreekuur.

    Handleiding deel 2: Dashboard

    Ga verder naar deel 2 van de handleiding waar de functies van de menu's worden uitgelegd.

    Getting started 1

    Getting Started 2

    Features Constulting Room

    Persistent Chat

    Real Time Translation

    Walk in Consultation

    Realtime translation tips

    Headset microfoon.  Een van de belangrijkste factoren voor het verbeteren van spraakherkenning is het gebruik van een hoogwaardige headsetmicrofoon die de microfoon in een consistente positie direct voor uw mond houdt; desktopmicrofoons bieden meestal minder wenselijke spraakherkenningsresultaten omdat ze niet consistent voor uw mond blijven staan.

    Elimineer echo's en geluiden.  Een andere maatregel die de spraakherkenningsnauwkeurigheid van uw computer kan verbeteren, is het elimineren van achtergrondgeluiden door tapijt, wandtapijten of geluidsisolatiemateriaal te installeren om geluiden en geluiden te verminderen die het vermogen van uw computer om u te begrijpen kunnen verstoren.

    Verdere tips:

    • Spreek op een gelijkmatige toon en helderheid. Als je fluistert, dan kunnen woorden niet op de juiste manier worden geïnterpreteerd;
    • Het is altijd beter om voor en na een zin te pauzeren en geen pauze te nemen in het midden. Zodat het niet op de juiste manier geïnterpreteerd kon worden;
    • de voorkeur geven aan volledige zinnen, zelfs inclusief interpunctie, om de juiste context te geven;
    • Wanneer u een consult heeft, controleert u regelmatig het tekstvak (aan de rechterkant) om te zien wanneer er een verkeerde interpretatie optreedt

    Bekijk de lijst met browsers (versies) die speech recognition ondersteunen welke nodig is om te vertalen.

    Webcamconsult BV gebruikt alleen technische en functionele cookies. En analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy.